19-01-2015 08:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

NS regio Randstad Noord en afvaldienstverlener Van Gansewinkel willen het scheidingspercentage met 53 procent vergroten.

Dat meldt Van Gansewinkel. Met een omvangrijke bewustheidscampagne willen de bedrijven het restafvalpercentage bij NS Stations, NedTrain en NS Retail in drie jaar tijd omlaag brengen van 90 procent naar 37 procent.

 

Tweede leven

 

Het merendeel van het ingezamelde afval krijgt een tweede leven als grondstof voor nieuwe producten. “Van de bijna 3 miljoen kilo ingezamelde afval krijgt ruim 2,5 miljoen kilo een tweede leven als grondstof”, zegt Carola Wijdoogen, Directeur Duurzaam Ondernemen bij NS.

De Nederlandse Spoorwegen beschikt in Randstad-Noord over ruim negentig locaties verdeeld over tachtig NS Stations en tien NedTrain onderhoudslocaties. Daaronder zijn ook de grote stations Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Station Haarlem.

“Met deze overeenkomt willen we een omvangrijke bijdrage leveren aan het duurzaamheidsbeleid van de Nederlandse Spoorwegen”, zegt Directeur Marketing & Sales Dennis Leeuwerik van Van Gansewinkel. “Een enorme ambitie, omdat het merendeel van het afval niet van het eigen personeel maar van de passagiers afkomstig is.”

Bron: Van Gansewinkel | foto: Van Gansewinkel