03-02-2015 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Aluminiumproducent Novelis opent in de Verenigde Staten een uitbreiding van zijn aluminiumrecyclingfabriek. Het bedrijf speelt in op de groeiende vraag uit de autobranche.

De nieuwe recyclingfaciliteit heeft een capaciteit van 10.000 ton per maand en produceert aluminium platen uit schroot. Novelis voorziet in de mobiliteitssector tot aan 2020 een jaarlijkse groei van 30 procent in de vraag naar aluminium.

“Het is voor ons topprioriteit om een closed-loop systeem op te zetten tussen autobouwers en Novelis,” zegt Marco Palmieri, senior vice president van Novelis, in een interview met Resource.co. “Met deze investering komen we tegemoet aan de behoefte van automakers die lichtgewicht en brandstofzuinige modellen willen maken.”

 

Ford F-150

 

Onder andere autobouwer Ford zal voor zijn nieuwe F-150 pickup gebruik maken van aluminium van de recyclingfabriek. Ford stanst onderdelen uit het plaatmateriaal en heeft toegezegd het aluminium dat bij de productie van de auto’s overblijft terug te leveren aan Novelis.

Novelis investeerde $ 48 mln in de nieuwe faciliteit bij Oswego, in de staat New York. Eerder realiseerde het bedrijf een nog grotere fabriek in Duitsland. Die investering bedroeg € 200 mln.

Bron: Resource.co | Foto: DiamondBack Truck Covers, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven.nl)