03-02-2015 16:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Batterijproducent Energizer is er als eerste in geslaagd goed presterende AA-batterijen te maken van materiaal uit oude batterijen. Op termijn is 40 procent recycling mogelijk.

Energizer brengt onder de naam EcoAdvanced batterijen op de markt die deels bestaan uit oude batterijen. Michelle Atkinson, CMO bij Energizer in een persbericht. “Het is onze beste presterende alkaline batterij ooit én wereldwijd de eerste die voor 4 procent bestaat uit gerecyclede batterijen.”

Gescheiden inzameling van batterijen gebeurt al jaren. Metalen als zink en mangaan zijn terug te winnen, maar weinig recyclebedrijven zagen tot nu toe een markt voor hergebruik. Atkinson in de Wall Street Journal: "Nu hebben we economische waarde gecreëerd voor deze reststroom. Dat maakt het voor meer afvalverwerkers aantrekkelijk om de capaciteit te verhogen."

De nieuwe penlites van Energizer verminderen de impact van batterijen op het milieu door het hergebruik, maar ook doordat ze langer meegaan. Consumenten hoeven minder vaak nieuwe batterijen te kopen. Energizer is trots op deze prestatie, maar ziet het tegelijkertijd als een tussenstap. Atkinson: “In onze visie moet het in 2025 mogelijk zijn het aandeel gerecycled materiaal tot 40 procent te verhogen.”

Bron: CNBC, Wall Street Journal | Foto: Heather Kennedy, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)