07-03-2015 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

1. 4 CEO’s en hun duurzame legacy

Duurzaamheid is de nieuwe legacy van CEO’s. Niet alleen in de VS, maar ook in Nederland willen topmannen duurzaam beleid achterlaten.

Ook in Nederland zijn CEO’s gemotiveerd om hun bedrijf te verduurzamen. Sinds enkele jaren bestaat de Dutch Sustainable Growth Coalition, gesteund door VNO-NCW. Hierin zijn de acht Nederlandse multinationals verenigd. Het doel van de coalitie: Nederland groener maken. Hoe bereiken deze bedrijven dit doel en welk duurzaam beleid laten de CEO’s na? DuurzaamBedrijfsleven zette enkele CEO’s op een rij.

Meer weten? Lees verder.

2. Monsterplug-in Koenigsegg zet andere hypercars in hemd

1.500 PK perst de Koenigsegg Regera uit zijn totaal van vier motoren. Daarmee zet de Zweedse fabrikant de pogingen van Ferrari weg als kinderspel. Én hij kan aan het stopcontact.

De Regera is de laatste iteratie van een serie supersportwagens die het hybrideprincipe aangrijpen om niet minder CO2, maar juist meer paardenkrachten te produceren. Koenigsegg heeft de V8 twin turbo motor uit zijn vorige topmodel gepakt en daar drie elektromotoren van samen 700 pk bijgeschakeld.

Meer weten? Lees verder.

3. Modernste sorteerinstallatie voor sloopafval staat in Wateringen

Recyclingbedrijf Van Vliet Contrans heeft in Wateringen zijn nieuwe sorteerlijn voor bouw- en sloopafval geopend. Het is de meest geavanceerde sorteerinstallatie in Nederland.

De nieuwe sorteerlijn is voorzien van de allerlaatste technieken en gespecialiseerd in het sorteren van bouw- en sloopafval, bedrijfsafval en grof huishoudelijk afval. De sorteerlijn stelt het bedrijf in staat om deelstromen efficiënt uit het afval te scheiden.

Meer weten? Lees verder.

Foto Header: Kim Hansen, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)