11-03-2015 16:30 | Door: Jerom van Gemert

Het Amerikaanse IT-concern Dell wil de circulaire economie inbedden in de eigen bedrijfsvoering. Het concern denkt veel te kunnen leren van Britse bedrijven.

Dell organiseerde een discussie over de circulaire economie met belangrijke bedrijven op het gebied van innovatie en de circulaire economie. British Telecom, Forum for the Future en consultancybureau Accenture.

“Groot-Brittannië is één van de voorlopers op het gebied van de circulaire economie,” zegt Vice President MVO Trisa Thompson bij Dell in een interview met Sustainable Brands. "Dell wil graag meer leren van Britse tegenhangers over de grenzen en obstakels van een circulaire economie, en de eventuele oplossingen daarvoor." Het IT-bedrijf hoopt veel te leren van Britse bedrijven. Vooral op het gebied van verdienmodellen in de circulaire economie en samenwerking tussen verschillende bedrijven.

Uit onderzoek blijkt dat de overstap van bedrijven naar een circulaire economie, in potentie wereldwijd $1000 mrd per jaar extra kan opleveren. Bedrijven die overstappen hebben de potentie om vier keer zo productief te zijn.

Bronnen: Sustainable Brands | Foto: Vernon Chan via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)