19-05-2015 12:55 | Door: Erik Verheggen

Wecycle opent zijn eerste Service Center. De stichting demonteert er groot witgoed zodat dit beter recyclebaar is. De medewerkers zijn mensen die willen re-integreren in de arbeidsmarkt.

De eerste locatie is geopend bij Road2work in Ede, een bedrijf dat is opgezet met het publieke afvalbedrijf ACV Groep. Medewerkers van Road2work voeren hier de werkzaamheden uit als re-integratietraject. 

Het e-waste afkomstig van het Wecycle Service Center in Ede laat Wecycle optimaal recyclen. De gedemonteerde witgoedapparaten gaan voor verdere verwerking naar recyclebedrijf Coolrec, dat een dochteronderneming is van Van Gansewinkel.

“Met de ontwikkeling van deze nieuwe activiteit beantwoordt Wecycle aan een maatschappelijke behoefte en spelen we in op de wensen van onze inzamelpartners”, zegt directeur Jan Vlak van Wecycle. “Het levert ook milieuwinst op, omdat het witgoed na demontage nog beter te recyclen is. Zo gaan verantwoorde recycling en social return hand in hand.” De opening van meer Wecycle Service Centers staat gepland.”

Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, richtte zich tijdens de opening in een videoboodschap tot de aanwezigen: “Ik wil beklemtonen dat Wecycle samen met Road2work ervoor zorgt dat mensen die beperkingen hebben toch kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Dat is voor het milieu mooi en prachtig voor de mensen die het betreft die aan de slag kunnen.” 

Wecycle organiseert namens 1.500 producenten en importeurs de inzameling en recycling van e-waste. 

Bron: Wecycle | foto: Nate Grigg, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)