26-05-2015 08:00 | Door: Erik Verheggen

Het Engelse bedrijf Dappr Aviation recyclet vliegtuigonderdelen tot meubels en tuinhuizen. De eerste romp van een Airbus A320 is inmiddels afgeleverd.

Inwoners van de Engelse plaats Bury St Edmunds keken raar op toen het 14 meter lange en vier meter brede stuk Easyjetvliegtuig geleverd werd aan Dappr. Het bedrijf bouwt afgedankte rompen en onderdelen van Airbus en Boeing 737-vliegtuigen om voor thuistoepassingen.

Directeur David Palmer van het bedrijf ziet vooral vraag naar de tuinhuisjes, die gebruikt kunnen worden als kantoor of hobbyruimte: “De rompen zijn enorm goed geïsoleerd en zijn voorzien van een vloer waar verwarming en leidingen in kunnen worden ingebouwd”, zegt hij tegen de lokale krant East Anglian Daily Times. Dappr heeft ook al een bestelling binnen voor een dubbel zo grote rompsectie die als homecinema moet dienen.

Volgens het bedrijf worden de meeste vliegtuigen aan het einde van hun levensduur uiteindelijk gedumpt in bijvoorbeeld woestijnen, terwijl veel onderdelen kunnen worden hergebruikt.

 

Bron: East Anglian Daily Times, Dappr | foto: Christopher Doyle, creative commons (cropped by Duurzaambedrijfsleven)