02-06-2015 07:01 | Door: Erik Verheggen

De elektrische trekker One2Move bespaart afvaldienstverleners jaarlijks € 40.000 per inzamelvoertuig door lagere personeelskosten.

Afvalinzamelaars hebben te maken met zware containers die verplaatst moeten worden om ze te kunnen legen. Arbowetgeving schrijft voor dat zware rolcontainers met twee personen verplaatst moeten worden. Maar ook dan kan de fysieke belasting hoog zijn.

De One2Move van fabrikant Movexx is een elektrische trekker voor afvalcontainers. Met een afstandsbediening kan de container door één persoon naar het inzamelvoertuig gebracht worden om hem te legen. De fysieke belasting is daardoor veel lager. 

TNO

Onderzoeksinstituut TNO heeft het apparaat uitgeroepen tot ‘best practice’ voor fysiek zwaar werk in de afvalbranche. Volgens TNO besparen gebruikers van de One2Move door lagere verzuimkosten, lagere arbeidskosten en een positieve profilering.

De trekker, die is ontwikkeld in samenwerking met Van Gansewinkel Groep, wordt tijdens de Reinigingsdemodagen in Lelystad gepresenteerd door Movexx en MoveFwd, een onderneming die is ontstaan vanuit de vraag naar adviseurs die ervaring hebben met de implementatie van de One2Move.

No cure no pay

“Ons geloof in deze innovatie is dusdanig groot dat wij het implementatietraject op basis van no cure no pay durven uit te voeren”, zegt Bas Bakkenes van MoveFwd.

De elektrotrekker van Movexx is niet de enige. Ook in veel andere markten binnen de logistieke sector zijn dit soort trekkers in gebruik. De trekkers worden gebruikt voor het verplaatsen van bijvoorbeeld pallets, veilingkarren, bloemenkarren en bagagetrolleys.

Bron: TNO, MoveFwd