12-06-2015 16:20 | Door: Thijs ten Brinck

Afvalverwerker Van Gansewinkel sluit een contract voor de inzameling en recycling van het afval van het kantoorgebouw The Edge aan de Amsterdamse Zuidas.

The Edge heeft een Breeam-score van 98,4 procent behaald, wereldwijd de hoogste ooit voor nieuwbouw. Ook op het vlak van reststromen wil The Edge duurzaam scoren. Met Van Gansewinkel is afgesproken dat 75 procent van al het afval verwerkt wordt tot grondstof. De rest wordt ingezet als energiebron.

“Wij zijn er trots op dat we de afvalverwerking gaan uitvoeren in het duurzaamste gebouw ter wereld. Daarbij streven we streven ernaar om zoveel mogelijk grondstoffen terug te winnen uit de afvalstromen die we inzamelen”, zegt Dennis Leeuwerik, directeur Sales & Marketing bij Van Gansewinkel. “Het duurzame gedachtegoed van The Edge sluit naadloos aan op ons credo ‘Afval Bestaat Niet’.”

Afvalrapportages 

In The Edge werken verschillende bedrijven en organisaties, waaronder consultancybureau Deloitte en advocatenkantoor AKD. Van Gansewinkel bouwt een systeem dat voor de afzonderlijke bedrijven de afvalscheidingsprestaties inzichtelijk maakt. Op basis daarvan betalen de bedrijven voor de afvalverwerking.

“We zetten innovatieve inzamelmiddelen in om het afval zoveel mogelijk aan de bron te scheiden en zo de kwaliteit van de grondstoffen zo hoog mogelijk te houden”, zegt Leeuwerik. “Met afvalrapportages krijgen de organisaties een helder inzicht in wat voor afval zij genereren en maken we hen ook bewust van de toegevoegde waarde van afvalscheiding op de werkvloer.”

Van Gansewinkel helpt de bedrijven onder andere reststromen als papier en karton, voedselresten uit het restaurant, plastics en glas apart in te zamelen.

Bron: Van Gansewinkel | Foto: Ronalt Tilleman, via Van Gansewinkel