16-11-2012 10:22 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amerikaanse telecombedrijf AT&T  heeft een Guiness World Records gevestigd in recycling door de meeste draadloze apparaten te verzamelen in één week.

AT&T verzamelde in één week bijna 51.000 apparaten. In 2011 verzamelde het telecommunicatiebedrijf in totaal ongeveer drie miljoen oude apparaten voor hergebruik en recycling. En dankzij een nieuw ‘trade-in’-programma verwachten ze dit aantal in 2012 te overschrijden. Door hun telefoons te recyclen voorkwamen klanten van AT&T dat 11.500 kilogram afval werd gestort.

Rivaal Sprint verzamelde meer dan 40 miljoen apparaten met een vergelijkbaar programma sinds 2001 en voorkwam daarmee dat meer dan 4.000 ton afval werd gestort.

Meest duurzame telecombedrijf

Ondanks het succes blijft AT&T bescheiden en benadrukt het bedrijf dat er nog veel werk aan de winkel is. Er worden elk jaar nog miljoenen apparaten weggegooid in plaats van gerecycled.

In september lanceerde AT&T een lijn van telefoonopladers die voor minstens 30 procent uit gerecycled plastic bestaan. De laders zijn bovendien zeer energie-efficiënt.

Het telecombedrijf lanceerde in juli ook een eco-ratingssysteem in hun winkels. Door dit ratingsysteem kunnen klanten eenvoudig mobiele telefoons vergelijken wat betreft milieu-impact. Het systeem is gebaseerd op vijftien criteria in de vijf categorieën gevaarlijke stoffen, milieuvriendelijke materialen, energie-efficiëntie, recycling en milievriendelijke productieprocessen.

Plan de campagne

Voor deze prestaties benoemde onderzoeksbureau Verdantix AT&T in juli benoemd als het Amerikaanse telecombedrijf met het beste aanbod aan duurzame producten. Uit het rapport bleek echter ook dat bij AT&T, net als concurrenten Sprint en Verizon, duurzaamheid nog steeds niet centraal staat in de bedrijfsstrategie en productmarketing. De Amerikaanse bedrijven blijven daarbij achter op de Europese bedrijven, die dit al wel in hun plan de campagne hebben opgenomen.

Bron: Environtmal Leader

Foto: Chris Young