15-07-2015 09:09 | Door: Erik Verheggen

“De circulaire economie gedachte neemt nu concrete vormen aan”, meldt afvalbedrijf Van Scherpenzeel. De recycler verwerkt niet alleen verpakkingen, maar produceert ze nu ook zelf.

Het Utrechtse bedrijf heeft Eurobottle Flestic Holding overgenomen, dat kunststof verpakkingen en sportbidons produceert. De overname is volgens Van Scherpenzeel een langgekoesterde wens. Met het sluiten van de grondstofcirkel kunnen binnen de groep belangrijke stappen worden gezet in het hergebruik van grondstoffen.

Volgens directeur Roger Beuting van Van Scherpenzeel is de investering aan de aanbod- en productiezijde van verpakkingen belangrijk, omdat het productiebedrijf een goed afzetkanaal is voor secundaire grondstoffen.

Circulaire economie

Volgens commercieel directeur Peter Westveer van Eurobottle is de overname door Van Scherpenzeel daarom een uitstekende basis om de brede klantengroep te betrekken bij de circulaire economie voor verpakkingen.

Van Scherpenzeel Groep komt voort uit onder meer Kunststof Hergebruik, de voormalige regieorganisatie die zich heeft ontwikkeld tot marktpartij. Het bedrijf noteerde over 2014 een omzet van € 50 mln en heeft vijftig medewerkers in dienst. Onder meer oud-CEO Ruud Sondag van Van Gansewinkel Groep en ING Corporate Investments zijn aandeelhouder van het bedrijf.

Bron: Eurobottle Flestic Holding | Foto: Tony Webster, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)