16-07-2015 07:54 | Door: Chris Thijssen

Het Amerikaanse Straw Straws gaat drinkrietjes maken van strohalmen. Vorige week bereikte de start-up via Kickstarter het hiervoor benodigde bedrag van $ 12.500.

Straw Straws-oprichter Alex Bennett schat dat er dagelijks 500 miljoen plastic drinkrietjes worden gebruikt en weggegooid. Met rietjes van stro wil hij een duurzaam alternatief bieden.

Inmiddels heeft Bennett via Kickstarter bijna $ 14.000 opgehaald. Met deze investering gaat hij kosteneffectieve productiesystemen onderzoeken en een eerste start maken met de productie van de stro-rietjes.

Kant en klaar

De rietjes worden gemaakt van de strohalmen van pesticidevrije rogge. Deze tarwe wordt in Duitsland en in twee locaties in de Amerikaanse staat Maine met de hand geoogst. De halmen worden bij de knopen afgeknipt. Zo ontstaan er vanzelf al rietjes.

Vervolgens worden deze rietjes uitgehard. “Dit proces vindt plaats in samenwerking met onze Duitse partner”, schrijft Bennett op Kickstarter. “Hierdoor ontstaan gesteriliseerde, smaakloze en sterke rietjes. Onze productiemethoden zijn goedgekeurd door de U.S. Food and Drug Administration (FDA).”

De rietjes zijn biologisch afbreekbaar en kunnen na gebruik worden weggegooid. Het is de bedoeling dat ze uiteindelijk worden verpakt in dozen van gerecycled karton en composteerbaar NatureFlex-cellofaan.

Bekijk in deze video hoe de stro-rietjes kunnen worden gebruikt:

 

Bron: Straw Straws | Foto: Straw Straws