11-05-2012 18:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Cees van Gent (49) volgt de onlangs opgestapte Ruud Sondag op als CEO van de Van Gansewinkel Groep. De Raad van Bestuur zal verder worden gecompleteerd door Rob de Fluiter Balledux (CFO) en Yves Luca (COO Recycling & Energy from Waste).

Cees van Gent was tot januari 2012 CEO van het internationale logistieke concern Lehnkering. Daarvoor bekleedde hij verschillende bestuursfuncties in de logistieke sector, onder meer bij Nedlloyd en DHL. Naast zijn functie als bestuursvoorzitter heeft Van Gent ook het bedrijfsonderdeel Inzameling & Services in zijn portefeuille.

Hugo van Berckel, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Van Gansewinkel Groep heeft de afgelopen jaren bewezen een vernieuwende topspeler in de branche te zijn. Cees is gezien zijn ervaring en zijn strategisch en operationeel leiderschap de juiste persoon om leiding te geven aan deze volgende fase voor de onderneming."

Afval bestaat niet

Van Gansewinkel Groep heeft zich de afgelopen jaren getransformeerd van traditionele afvaldienstverlener naar grondstoffen- en energieleverancier. "Daarbij zijn solide operationele resultaten gerealiseerd," aldus Van Berckel. "De strategie en visie van de onderneming staan als een huis."

Die lijn wil Van Gent doorzetten. "Van Gansewinkel Groep heeft met haar activiteiten en visie ‘Afval Bestaat Niet’ het juiste fundament voor verdere groei," liet de nieuwe bestuursvoorzitter weten in een reactie. "Ik kijk er naar uit om het bedrijf samen met mijn nieuwe collega’s verder te versterken en onze toppositie vast te houden."

Strijd

De benoeming van Van Gent was omgeven door strijd. Aandeelhouders CVC en KKR, beide private equity partijen, wilden Van Gent. Onafhankelijke commissarissen Peter Berdowski, CEO van Boskalis, en Carel van den Driest, voormalig CEO van Vopak, waren tegen.