25-09-2015 12:25 | Door: Erik Verheggen

DMT Environmental Technology uit Joure heeft een kantoor geopend in de Amerikaanse staat Portland. Het bedrijf verkoopt apparatuur voor de productie van biogas uit reststromen.

De nieuwe vestiging, DMT Clear Gas Solutions, is de volgende stap van DMT. In 2014 opende het bedrijf DMT Water Technology in Leeuwarden.

DMT is een snel groeiende Nederlandse onderneming. Het bedrijf timmert hard aan de weg met het opwaarderen van biogas tot groengas met membranen. Een methode die vooral voor kleinschalige biogasproducenten aantrekkelijk is.

Groei

Twee DMT-ers verstigen zich vanaf volgende week permanent in Portland. Zij vormen samen met hun Amerikaanse team de spil voor de groei van de komende jaren in de Verenigde Staten. Hiermee gaat volgens het bedrijf de droom van Robert Lems van DMT in vervulling: het oprichten en managen van een volwaardige DMT vestiging in de Verenigde Staten. Lems wordt Manager Noord-Amerika bij DMT Clear Gas Solutions.

Wereldwijd is DMT naar eigen zeggen al marktleider in het opwaarderen van biogas met membraantechnologie. De bron voor dit gas kan afvalwater zijn, of mest, maar ook groente, tuin- en fruitafval.

Bedrijven gebruiken DMT-technologie om het gas te zuiveren, waarna het geschikt is voor huishoudelijk gebruik of als brandstof voor auto’s. Ook koppeling aan het gasnet is mogelijk.

€ 20 mln

De Amerikaanse markt biedt veel potentie voor de producten van DMT. “Na het eerste marktonderzoek en voorbereidingen zijn er inmiddels contracten en intentieverklaringen voor een order-intake tussen de € 10 mln en € 20 mln”, zegt Lems. “Daarmee zal Clear Gas Solutions een groei van 20 tot 30 procent aan het DMT-concern toevoegen en een van de grootste spelers op gebied van groengas in Amerika worden.”

De staten Californië, Missouri, New Jersey en Indiana zijn geïnteresseerd in het opwaarderen van biogas. “Maar ook in de rest van het land en in Canada is hernieuwbare energie onderwerp van gesprek”, zegt Lems.

8.500 huishoudens

De installaties van DMT zijn tijdens het 28-jarige bestaan van het bedrijf overal ter wereld geleverd, voornamelijk in Europa en Azië. In Engeland zijn installaties van DMT goed voor het leveren van biogas aan 8.500 huishoudens.

Met 55 medewerkers werkt DMT intensief samen met universiteiten en partners over de hele wereld.

Bron: NOM, DMT | Foto: Martina Nolte, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)