20-02-2013 11:28 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vesten zijn gemaakt van gerecycled plastic en sneakers kunnen op de composthoop. Puma lanceerde deze maand een volledig cradle-to-cradle-gecertificeerde kledinglijn. 

De nieuwe kledinglijn, InCycle, bestaat uit onder andere biologisch afbreekbare sneakers en T-shirts en een vest en rugzak die volledig recyclebaar zijn. Het vest (de Puma Track Jacket) is gemaakt van uit PET-flessen gerecycled polyester. Om volledige recycling mogelijk te maken is de toevoeging van andere materialen zo veel mogelijk vermeden: zelfs de rits is gemaakt van gerecycled polyester.

Winst- en verliesrekening

Het is niet de eerste keer dat Puma handen en voeten geeft aan het thema duurzaamheid. In 2010 introduceerde Puma een winst- en verliesrekening voor het milieu, waarmee de daadwerkelijke milieukosten van producten uitgerekend kunnen worden. Uit die winst- en verliesrekening bleek dat 57 procent van de milieu-impact van Puma voortkomt uit de productie van grondstoffen zoals leer, katoen en rubber. Recycling vermindert het gebruik van deze grondstoffen en heeft dus grote invloed op het verlagen van de milieu-impact.

Ook biologisch afbreekbare producten zijn goed voor het milieu. Uit analyse blijkt dat de biologisch afbreekbare sneakers en T-shirts 31 procent minder impact hebben op het milieu dan hun conventionele voorgangers.

Bron: Sustainablebusiness

Foto: Victor+ via Flickr.com