13-10-2015 09:32 | Door: Thijs ten Brinck

De start-ups GoodHout en Newspaperwood werken op een vernieuwende manier aan de verduurzaming van de houtsector. Samen met tien andere starters vormen ze de nieuwe lichting van Investment Ready.

De Nederlandse start-up GoodHout zet de keiharde, vezelrijke schillen van kokosnoten om in duurzaam plaatmateriaal. Het kokoshout is geschikt voor de meubelindustrie, als vloeroppervlak of in de constructieve bouw.

Newspaperwood richt zich op dezelfde markt, met een heel ander basismateriaal. De start-up gebruikt oude kranten en verlijmt die op vernieuwende wijze tot massieve blokken. Ook hieruit zijn meubels te maken, waarin het krantenmateriaal herkenbaar terugkomt.

Groeiende start-ups

GoodHout was eerder aangesloten bij Climate-KIC en winnaar van het LaunchLab van YES!Delft. Samen met Newspaperwood sluit de start-up zich voor een volgende groeifase aan bij het Investment Ready Program van Stichting Doen, De Impacthub Amsterdam en Hivos.

In totaal treden twaalf start-ups toe tot het programma, dat jonge bedrijven met een reeds bewezen concept verder helpt tot een succesvolle marktintroductie. Naast de twee houtstart-ups nemen onder meer de bedrijven Dutch Weed Burger, Bolt Mobility en MX3D deel.

Dutch Weed Burger maakt plantaardige hamburgers, Bolt Mobility maakt volledig elektrische scooters en MX3D maakt grote bouwdelen met een 3D-printer.

Bron: Investment Ready | Foto: Rob Bertholf, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)