23-10-2015 14:47 | Door: Chris Thijssen

De nieuwe spijkerbroeken van het kledingmerk American Eagle zijn gedeeltelijk gemaakt van gerecycled koffiedik. Het materiaal zou vocht afvoeren en beschermen tegen uv-straling.

De spijkerbroeken van American Eagle bevatten elk 2,25 gram koffiedik, dat is geïntegreerd in de vezels. Tijdens de productie is het koffieafval ontdaan van geurende verbindingen, zodat de broeken niet naar koffie ruiken.

De spijkerstof, verrijkt met het behandelde koffiedik, zou volgens American Eagle vocht afvoeren en de drager beschermen tegen uv-straling. Koffiedik staat daarnaast bekend om zijn ontgeurende werking. Dat effect blijft volgens het merk in de spijkerbroeken behouden.

Onderbroeken met koffie

De start-up Ministry of Supply maakt ook gebruik van deze eigenschap van koffie. Door koffieafval te integreren in de vezels van sokken, gaan deze minder snel stinken, stellen de makers.

Ook ondergoedmerk Sloggi heeft een lijn van onderbroeken gemaakt van onder andere koffieafval. Verder lanceerde Marks & Spencer begin dit jaar een schoenenlijn, gemaakt van afgedankte koffiedrab en plastic flessen.

Bron: American Eagle, Ecouterre, Ministry of Supply | Foto: Christian Kadluba, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)