28-10-2015 12:01 | Door: Chris Thijssen

Wyndham Worldwide, het moederbedrijf van onder andere Landal GreenParks, heeft zijn totale CO2-uitstoot met 20 procent verminderd. Dat is zes jaar eerder dan het bedrijf zich had voorgenomen.

Wyndham Worldwide bezit vakantieaccommodaties in bijna honderd landen, variërend van hotels en resorts tot vakantieparken. In Europa is vooral het Wyndham-merk Landal GreenParks bekend.

In 2010 stelde Wyndham Worldwide zichzelf als doel de CO2-uitstoot tegen 2020 met 20 procent te verminderen. Dat percentage is in 2014, zes jaar voor het afgesproken tijdstip, reeks bereikt.

Energie- en waterefficiëntie

De besparingen zijn onder meer te danken aan een softwareprogramma dat de milieu-impact van alle operaties van het bedrijf opspoort en meet. Daarnaast hanteert de leisure-aanbieder maatregelen op het gebied van energie- en waterefficiëntie.

Energieproductie en -verbruik zijn volgens het bedrijf de grootste uitstoters van CO2. Door meer water op te slaan, is er minder energie nodig om water te produceren en te transporteren, stelt Wyndham Worldwide.

25 procent minder verbruik in 2025

Verder stelde de vakantieaanbieder een ecologisch certificatieprogramma op voor zijn timesharing-eigendommen. Deze objecten, veelal verblijfsaccommodaties, zijn slechts voor bepaalde gedeeltes van een jaar eigendom van een investeerders. De timesharing-eigendommen moeten aan verschillende duurzame criteria voldoen.

Bron: Wyndham Worldwide | Foto: Tourismusregion Katschberg/Rennweg, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)