30-10-2015 10:03 | Door: Chris Thijssen

Finse bedrijven kunnen hun interieur voortaan inrichten met geleasete Ikea-meubels. Na afloop van het leasecontract kunnen ondernemers de meubels overnemen of terugsturen.

Dat meldt RetailNews. In samenwerking met zijn eigen Ikano Bank biedt Ikea leasecontracten aan. Hierbij betalen bedrijven alleen voor het gebruik van de meubels.

Volgens Ikano Bank maakt Ikea Leasing het voor bedrijven eenvoudige en betaalbaar om te investeren in hun interieur. Ze hoeven geen beroep te doen op het eigen vermogen en het huurbedrag is fiscaal aftrekbaar. Het contract kan bij wijzigingen of uitbreidingen worden aangepast.

Ondernemers kunnen tegen een vast bedrag per maand niet alleen meubels, maar ook producten als kamerplanten en koffiekopjes huren. Wanneer een contract afloopt, kunnen ze het contract al dan niet verlengen.

Wanneer het contract niet wordt verlengd, kunnen bedrijven de geleasete artikelen definitief overnemen of terugsturen.  

Deeleconomie

De introductie van leasecontracten van Ikea komt niet geheel onverwacht. De retailer richt zich al langer op leaseconcepten en de deeleconomie.

Daarnaast moedigt het bedrijf consumenten aan duurzamer te leven, schrijft Edie. De retailer adviseert daarvoor 250 huishoudens om verschillende levenssituaties, zoals verhuizen of het krijgen van een baby, zo duurzaam mogelijk in te richten.

Bron: RetailNews, Edie | Foto: Ikea