04-11-2015 09:24 | Door: Chris Thijssen

Bo Weevil, een biologische stoffengroothandel in Nieuwegein, laat winkels en ontwerpers samen stoffen inkopen. Dit verkleint het risico dat textiel op de afvalberg belandt.

Om kledingontwerpers en stoffenwinkels de kans te geven kleine hoeveelheden biologische stof te kopen, introduceert Bo Weevil het concept van gezamenlijk inkopen. Daarmee kunnen ontwerpers en winkels bijvoorbeeld ook één rol stof bestellen. 

Alle kleine orders worden samen één grote bestelling. Op basis daarvan levert de stoffenproducent aan de groothandel Bo Weevil.

Volgens de groothandel, die alleen Gots-gecertificeerde stoffen verkoopt, is de minimale afname normaal gesproken relatief groot. Daardoor is het voor ontwerpers en kleine winkels vaak niet aantrekkelijk om een order te plaatsen.

Wanneer ze toch tot bestellen overgaan, bestaat bovendien de kans dat ze te veel stof ontvangen, die ze vervolgens niet gebruiken of niet verkopen. Het nieuwe concept van Bo Weevil verkleint dus het risico dat textiel op de afvalhoop belandt.

Bron: Bo Weevil | Foto: Bo Weevil