04-11-2015 12:11 | Door: Chris Thijssen

H&M Group-dochter &Other Stories gaat in navolging van moederbedrijf H&M ook kleding inzamelen en recyclen. Hiermee wil de retailer voorkomen dat textiel op de afvalberg belandt.

Dat schrijft Fashion United. Sinds de oprichting van &Other Stories in 2013 heeft de winkelketen zijn klanten altijd gestimuleerd de lege verpakkingen van cosmeticaproducten te recyclen. De retailer breidt deze aanpak nu uit naar textiel.

Consumenten kunnen ongewild textiel, ongeacht het merk of de conditie, inleveren bij de &Other Stories-winkels. In ruil daarvoor krijgen ze een bon voor 10 procent korting in de winkels van de keten.

Minder textiel op afvalberg

“Elk stuk, hoe oud ook, in welke toestand ook, is een waardevolle bron van grondstoffen”, zegt Samuel Fernström, managing director van &Other Stories, bij Fashion United. “Door samen met ons te recyclen, zullen de klanten de levensduur van een kledingstuk verlengen en helpen bij het beperken van de hoeveelheid textiel die op de afvalberg terechtkomt.”

&Other Stores voert het nieuwe recycleprogramma samen met recyclespecialist I:Collect (I:Co) uit. Dit bedrijf werkt voor textielrecycling ook samen met retailers als H&M, The North Face, Levi’s en sinds kort met Columbia Sportswear.

Bron: Fashion United | Foto: Lucas Dawson Photography, via H&M