20-03-2013 12:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Kledingmerk Jack & Jones wil dat zijn kleding in 2018 voor 50 procent uit duurzaam katoen bestaat. Hiervoor werkt het merk samen met het Better Cotton Initiative (BCI).

Dit spraken ze uit op een bijeenkomst van leveranciers. Om de doelstelling te realiseren maakt het Deense kledingmerk gebruik van het BCI. Het BCI is een multi-stakeholder platform, betrokkenen bij dit initiatief zijn onder andere Solidaridad, WNF, WWF, H&M en Levi Straus & Co.

De projecten van het BCI worden onder andere uitgevoerd in India, China, Mali, Brazilië en Mozambique. Momenteel zijn er bij het programma 46.000 katoenboeren betrokken, met een totaal van 100.000 hectare land. Ook worden ze gestimuleerd om schadelijke impact op katoengewassen te minimaliseren, efficiënt gebruik te maken van water, het behouden van de natuur en te zorgen voor een gezonde bodem.

Adidas, H&M en Nike zijn andere voorbeelden van merken die zich hebben aangesloten bij Better Cotton. ‘Better Cotton is een vrij nieuwe optie voor duurzaam katoen,' meldt Alice Mostert, werkzaam bij Solidaridad, een partner van BCI. 'BCI groeit snel, steeds meer leveranciers en fabrikanten sluiten zich bij hen aan. Ook willen we graag uitbreiden.’

JJ ECO

In 2007 lanceerde Jack & Jones al het ‘JJ ECO-label.’ Hierbij wordt gebruik gemaakt van biologisch katoen en de producten zijn duurzaam geproduceerd. Ze kenmerken de producten door hun kreet ‘Low Water, Low Energy, Low Waste.’ Deze producten zijn ook Fairtrade-gecertificeerd.

 

Foto: World Bank Photo Collection via Flickr.com