24-11-2015 09:44 | Door: Aveline Bies

Het produceren van kleding is milieubelastend, vooral kleding van wol en zijde. Daarom is het beter om langer met kleding te doen.

Milieu-Centraal heeft een onderzoek laten doen naar de milieu-impact van verschillende kledingmaterialen. Kirsten Palland van MilieuCentraal zegt hierover tegen DuurzaamBV Radio: "De milieu-impact van alle kledingmaterialen is sowieso groot, maar wol en zijde springen er echt uit".

Bij wol komt dit vooral doordat schapen het broeikasgas methaan uitstoten. Ook hebben schapen veel land nodig om op te kunnen grazen en er spelen dierenwelzijnsbelangen in de wolindustrie. Haar advies: "We adviseren niet om wol of zijde niet meer te kopen, maar juist langer met de materialen te doen". MilieuCentraal geeft allerlei tips om langer met je kleding te doen en er tegelijkertijd modieus bij te lopen.

Circulaire spijkerbroek

Een initiatief dat erop gericht is langer met kleding te doen, is Mud Jeans. Dat heeft de circulaire spijkerbroek geïntroduceerd die zodanig is ontworpen dat de producent de spijkerbroek een tweede leven kan geven. 

Foto: Micolo J via Flickr (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)