26-11-2015 07:45 | Door: Aveline Bies

Adidas stopt met het gebruik van microplastics in zijn lichaamverzorgingsproducten. Hierdoor komt er minder microplastic in oceanen terecht.

In een Greenpeace rapport van 2014 staat beschreven hoe schadelijk microplastics zijn en ook dat deze microplastics zich in zes douchegels van Adidas bevinden. Dit was voor Adidas de aanleiding om voor 1 januari 2016 de microplastics uit de lichaamverzorgende producten te halen.

Microplastisc zijn kleine stukjes plastic, die veel cosmeticamerken gebruiken als een exfoliërend middel, een middel om de huid mooier te maken. Omdat deze stukjes plastic zo klein zijn, passeren ze de filters van waterzuiveringsinstallaties en komen ze terecht in rivieren, meren en oceanen. Dit heeft een negatieve impact op de voedselketen.

Adidas heeft ook andere initiatieven om de oceaan schoner te maken. Hierin werkt zij samen met Parley for the Oceans, een organisatie die werelds’ oceanen probeert te beschermen. Samen hebben ze uit oceaanafval schoeisel ontworpen.

Bron: Sustainablebrands | Foto: By Coldbolt (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons (header) en Oregon State Unicersity, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)(side)