03-12-2015 12:02 | Door: Chris Thijssen

Patagonia is de samenwerking met de reparatiedienst iFixit aangegaan. Zo laat het kledingmerk zijn consumenten zien hoe ze hun kapotte kleding kunnen repareren.

In samenwerking met het Amerikaanse iFixit, dat online reparatiehandleidingen levert, stelt Patagonia meer dan veertig reparatiehandleidingen en video’s beschikbaar op zijn website. De handleidingen richten zich onder meer op het repareren of vervangen van ritsen, het zetten van knopen en het vastnaaien van losgeraakte broekzakken.

Het outdoormerk vraagt zijn klanten de aangeboden tools te gebruiken om de milieu-impact van hun kleding te verlagen, door deze te repareren, te hergebruiken of te recyclen in plaats van weg te gooien.

40.000 reparaties

“Door alleen te kopen wat ze nodig hebben, kunnen consumenten hun totale consumptie op de lange termijn verminderen”, zegt Rose Marcario, President en CEO van Patagonia, in een bericht op de Patagonia-website. “Zo wordt een aankoop een investering die geld bespaart en de planeet beschermt.”

Patagonia richt zich al langer op de reparatie van kleding, onder meer door middel van zijn eigen reparatiefabriek in de Verenigde Staten. Daar voerde het outdoormerk dit jaar meer dan 40.000 individuele reparaties uit. Daarnaast traint het merk zijn retailers, zodat zij simpele reparaties kunnen uitvoeren. Dit leverde dit jaar nog zo’n duizend reparaties op.

Bron: Patagonia, iFixit | Foto: aotaro, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)