15-12-2015 07:05 | Door: Aveline Bies

RestaurantAtHome is een Belgisch platform dat Gentse restaurants kunnen gebruiken om maaltijdoverschotten te verminderen en voedselverspilling tegen te gaan.

Dit schrijft Retaildetail.be. RestaurantAtHome is een online platform waarop restauranthouders overtollige maaltijden kunnen aanbieden aan consumenten. Dit gaat niet alleen voedselverspilling tegen, maar verhoogt ook de omzet van deelnemende restaurants.

Restauranthouders kunnen op het platform plaatsen welke overtollige maaltijden consumenten kunnen bestellen. Door middel van ‘slots’ kunnen ze de beschikbaarheid van gerechten online gemakkelijk aanpassen.

De maaltijden, verpakt in hernieuwbare verpakkingen uit maïsolie, suikerriet en palmblad, kunnen door de consument worden opgehaald of per fiets worden afgeleverd.

Inmiddels hebben al tachtig restauranthouders zich bij het platform aangesloten. Het doel is om in 2016 meer dan 15.000 klanten te kunnen bedienen die de keuze hebben uit ruim vijfhonderd restaurants.

"Vaak blijven restauranthouders met enorme overschotten zitten, wat resulteert in een hogere foodkost én afvalberg”, zegt bedrijfsvoerder Kevin Declercq tegen RetailDetail.be. “Jaarlijks wordt er in Vlaanderen 2 miljoen ton eten weggegooid. Het voedselverlies in de horeca bedraagt 8 procent daarvan ofwel 166.000 ton. Daar willen we iets aan doen."

Bron: Retaildetail.be | Foto: Alpha, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)