15-12-2015 07:19 | Door: Chris Thijssen

Prosperity Textile, een van de grootste denimfabrieken in China, stapt volledig over op het gebruik van katoen dat is gecertificeerd door het Better Cotton Initiative (BCI).

Dat schrijft Fashion United. De Chinese textielfabrikant gebruikt voor denimkleding in zijn voorjaar-zomercollectie 2017 alleen nog katoen dat is geproduceerd volgens de richtlijnen van de BCI. Bij katoenteelt volgens deze richtlijnen worden minder water, kunstmest en pesticiden gebruikt. Daarnaast krijgen katoenboeren een hoger inkomen.

Prosperity Textiles zegt met het BCI-katoen bijna 2 miljoen meter denim per maand te kunnen produceren. De overstap heeft volgens de fabrikant geen gevolgen voor de prijs van zijn producten.

“We geloven dat elke denimfabriek duurzame katoen zou moeten gebruiken en we waarderen het belang van het BCI voor zowel katoentelers als de industrie”, zegt Leo Ku, President of Prosperity Textile, bij Fashion United.

De overstap naar de duurzamere katoen volgt op stappen die andere bedrijven zetten, ook buiten de kledingindustrie. Zo claimde Ikea onlangs de eerste grote retailer te zijn die volledig overstapt op BCI-katoen.

Bron: Fashion United | Foto: Nana B Agyei, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)