16-12-2015 07:16 | Door: Chris Thijssen

Bloemistennetwerk FloraNL lanceert het platform mijnduurzamebloemist.nl. Via deze website informeert het netwerk bedrijven en consumenten over duurzame bloemisterij.

Doel van mijnduurzamebloemist.nl is om zowel het bedrijfsleven als consumenten bekend te laten worden met de Barometer Duurzame Bloemist en inhoudelijk beter te informeren. Het onafhankelijke platform informeert over alle aspecten en initiatieven rondom de duurzame bloemist en zijn sector.

“Het is gebleken dat de barometer en überhaupt het begrip ‘duurzame bloemist’, weinig bekend zijn in Nederland, zowel bij de consument als het bedrijfsleven. Daarentegen neemt het aantal gecertificeerde bloemisten wel in hoog tempo toe, doordat meerdere partijen daar nu echt werk van maken, zoals FloraNL, de Duurzame Bloemisten Groep en Fleurop”, zegt Ruud Steur, medeoprichter van FloraNL.

Minimale milieubelasting

FloraNL is een collectief van samenwerkende bloemisten, waarbij certificering voor de Barometer Duurzame Bloemist een criterium is voor aansluiting. Deze barometer garandeert volgens Steur duurzamer ingekochte bloemen met minimale milieubelasting en betere arbeidsomstandigheden.

Het percentage gecertificeerde bloemen en planten dat een bloemist bij kwekerijen, op de veiling of bij de groothandel inkoopt, is afhankelijk van het behaalde niveau op de barometer.

Het nieuwe platform legt uit wat de certificering van de Barometer inhoudt, welke keurmerken eronder vallen en hoe aangesloten bloemisten in de praktijk werken. Ook laat het platform zien waar de duurzame bloemisten te vinden zijn. Daarnaast stelt FloraNL folders beschikbaar, die bij gecertificeerde deelnemers verkrijgbaar zijn. Deze bloemisten kunnen daarnaast labels aan bloemen hangen, die verwijzen naar het platform.

Bron: FloraNL | Foto: Susanne Nilsson, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)