18-12-2015 09:28 | Door: Chris Thijssen

De Dam tot Damloop en TCS Amsterdam Marathon hebben een bronzen certificaat ontvangen van de Milieubarometer Duurzame Evenementen van Stichting Milieukeur.

Le Champion, organisator van de Dam tot Damloop en de TCS Marathon, ontvangt het certificaat voor zijn duurzame inspanningen. De twee hardloopevenementen zijn de eerste sportevenementen in Nederland die het duurzaamheidscertificaat hebben gekregen.

Volgens Stichting Milieukeur (SMK) voldeden de evenementen in 2015 aan de gestelde eisen van de Barometer Duurzame Evenementen. De evenementen zijn gecontroleerd op facetten als energie, water, hygiëne, schoonmaak, afval en mobiliteit.

Convenant Duurzame Evenementen

In 2013 ondertekenden Le Champion samen met negen andere Amsterdamse evenementenorganisaties met de Amsterdamse stadsdelen, SMK en Duurzaam Organiseren het Convenant Duurzame Evenementen. De partijen spaken af drie jaar achtereen met de App Duurzame Evenementen te gaan werken en elk jaar een verbetering ten opzichte van het jaar ervoor te realiseren.

Volgens de stichting liet de organisator in 2015 een aantal verbeterpunten zien ten opzichte van 2014. Zo verbeterde Le Champignon zich op het gebied van duurzame productie van merchandise-artikelen, het scheiden van afval en het gebruikmaken van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Daarnaast stimuleerde Le Champignon duurzamer vervoer en bood de organisatie bij de catering seizoensproducten aan.

“Structureel doorvoeren van duurzame maatregelen gaat pas werken als duurzaamheid verankerd wordt in het beleid van de organisatie en dat is bij Le Champion absoluut het geval”, zegt Frans Verouden die de certificaten namens Vector Certificering uitreikte. “Daarnaast zijn er veel leveranciers bewust gemaakt, die nu ook actief meedenken.”

Bron: Le Champion | Foto: sportsandsocial, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)