18-12-2015 12:23 | Door: Chris Thijssen

Shell introduceert voor zijn huismerk Deli2go een verantwoorder geproduceerd assortiment vleeswaren. Door samen te werken met lokale boeren, is er volgens Shell meer aandacht voor dierenwelzijn.

Vanaf eind december bieden alle tankstations met een Deli2go-bakkerij een verantwoorder vleesassortiment. Shell koopt het vlees van lokale boeren, met wie het bedrijf een nauwe samenwerking zegt te starten.

De aanpak heeft als uitgangspunt dat er alleen nog wordt gewerkt met dieren die onder andere meer leefruimte en beter voedsel krijgen. Daarnaast streeft Shell ernaar zo efficiënt mogelijk met de producten om te gaan en restproducten tot een minimum te beperken.

“Het idee van onze benadering is eigenlijk heel simpel”, zegt Machteld de Haan, General Manager Retail Benelux & France bij Shell. “We nemen vleeswaren niet meer af bij leveranciers, maar bepalen in nauw overleg met lokale boeren, verwerkers en distributeurs van vleeswaren welke producten het beste passen in ons vernieuwde assortiment. Op deze manier behouden wij de regie en kunnen we ervoor zorgen dat de producten aan onze voorwaarden voldoen.”

Shell gaat voor het nieuwe concept onder meer samenwerken met Crole Natuurrund uit het Limburgse Nederweert. Bij dit bedrijf grazen de runderen volgens Shell rond in een natuurlijke omgeving. Varkensvlees komt van Krull-varkens, die in wroetstallen leven en speciale voeding krijgen. Daarnaast komen Gildehoen-kippen in het assortiment. De kippen zijn van een langzaam groeiend ras en krijgen plantaardig voedsel.

Bron: Shell | Foto: Open Grid Scheduler / Grid Engine, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)