05-01-2016 12:29 | Door: Chris Thijssen

Zestien hotels in New York sluiten zich aan bij de NYC Carbon Challenge. Hiermee beloven ze hun CO2-uitstoot de komende tien jaar met 30 procent te verminderen.

De NYC Carbon Challenge is onderdeel van het plan van Bill de Blasio, de burgemeester van New York, om de uitstoot van broeikasgassen in de stad terug te dringen. Universiteiten, ziekenhuizen en bedrijven als Google en Goldman Sachs sloten zich eerder aan bij het programma.

Nu kondigen ook de zestien grootste hotels van New York aan hun CO2-uitstoot de komende tien jaar met 30 procent te verminderen. Deze hotels, waaronder Crown Plaza Times Square, Grand Hyatt New York en Waldorf Astoria New York, vertegenwoordigen samen bijna 10 miljoen vierkante meter en zijn goed voor meer dan 11.000 kamers.

De Blasio schat dat de inspanningen van de zestien hotels de uitstoot van broeikasgassen van de gehele stad met 32.000 ton kunnen terugdringen. De besparing zou neerkomen op $ 25 mln aan energiekosten.

Klimaatverandering

“Als we het hebben over universiteiten, ziekenhuizen, kantoren, grote appartementencomplexen en hotels, dan hebben ze allemaal belang bij onze strijd tegen klimaatverandering”, zegt de burgemeester in een persbericht. “Als zestien van New Yorks meest iconische hotels hun CO2-voetafdruk significant kunnen verlagen, kan iedereen dat.”

Doel van de NY Carbon Challenge is een platform te bieden voor de uitwisseling van informatie en ideeën. Het platform moet daarnaast hulpmiddelen bieden die de vooruitgang van de deelnemers meten. Van de 57 partijen die al waren aangesloten, hebben er inmiddels zes hun doel van 30 procent minder CO2-uitstoot behaald.

Bron: City of New York | Foto: cogito ergo imago, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)