07-01-2016 12:01 | Door: Chris Thijssen

Hilton Worldwide heeft sinds 2009 het energieverbruik en de CO2-uitstoot van zijn hotels sterk teruggedrongen. Daarmee bespaarde de keten in totaal $ 550 mln.

Vier jaar na de lancering werpt de Travel with Purpose-strategie van Hilton Worldwide zijn vruchten af. Het bedrijf, dat onder meer hotelketens als Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels and Resorts en Hampton Inn & Suites bezit, wist de ecologische voetafdruk van duizenden hotels op verschillende vlakken terug te dringen.

Zo verminderde Hilton Worldwide zijn totale energiegebruik met 14,5 procent en stoot de hotelgigant 20,9 procent minder CO2 uit dan in startjaar 2009. Daarnaast wist de keten de afvalproductie met 27,6 procent te verminderen. Ook het watergebruik daalde, met 14,1 procent ten opzichte van 2009.

Natuurlijke grondstoffen

Om deze resultaten te behalen, investeerde Hilton Worldwide onder meer in de ontwikkeling van technologie om het beheer van natuurlijke grondstoffen in zijn gehele portfolio te meten, analyseren en verbeteren. Met de reducties die daaruit voortkwamen, zegt de hotelketen $ 550 mln te hebben bespaard.

Met de Travel with Purpose-strategie investeert Hilton in wereldwijde partnerships en programma’s om hotel- en kantoormedewerkers te stimuleren duurzaamheid in hun activiteiten te implementeren. Niet alleen om duurzamer te opereren, maar ook om zakelijk succes op de lange termijn te realiseren.

In het kader van de strategie sloeg de keten al eerder de handen ineen met organisaties als de World Wildlife Fund (WWF) en de International Youth Foundation.

Bron: Hilton Worldwide | Foto: Hilton Worldwide (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)