11-01-2016 12:11 | Door: Chris Thijssen

Vitens heeft samen met andere waterbedrijven 100.000 handtekeningen verzameld voor een groter aanbod van kraanwater in de horeca.

Het drinkwaterbedrijf vindt dat Nederlands kraanwater, dat volgens het bedrijf bekend staat als het beste ter wereld, thuishoort in het horeca-aanbod. Om de beschikbaarheid van kraanwater in horeca en op festivals te vergroten, is Vitens samen met andere bedrijven en maatschappelijke partners de petitie Kraanwater Graag gestart.

Samen met de waterbedrijven PWN, Brabant Water, Oasen en Dunea, en partijen als het Voedingscentrum verzamelde Vitens meer dan 100.000 handtekeningen. Het bedrijf overhandigt de petitie maandag tijdens de Horecava aan Martijn Naberman, die als hotelschooldirecteur van de Tio Hotelhogeschool de toekomst van de horeca vertegenwoordigt.

Kraanwater in Michelin-restaurants

Onlangs onderzocht Vitens, vooruitlopend op de uitreiking van de Michelinsterren, het aanbod van kraanwater in alle Nederlandse sterrenrestaurants. Hieruit bleek dat deze restaurants, op één na, kraanwater op het menu hebben staan, gratis of tegen een vergoeding. Het drinkwaterbedrijf hoopt dat andere restaurants een voorbeeld nemen aan hun Michelin-collega’s.

Het schenken van kraanwater in plaats van water uit een fles biedt volgens het bedrijf kansen voor horecaondernemers. Zo hoeft het schenken van kraanwater geen geld te kosten, is het een teken van gastvrijheid en neemt de waardering die horecaondernemers van hun gasten krijgen op recensiewebsites toe, stelt Vitens.

Bron: Vitens | Foto: Gabriele Diwald, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)