25-01-2016 07:34 | Door: Chris Thijssen

Bangladesh Bank stelt $ 200 mln beschikbaar voor laagdrempelige leningen voor de textiel- en leerindustrie in het land. Voorwaarde voor de lening is dat fabrikanten overstappen op milieuvriendelijke productie.

Dat schrijft The Daily Star. Bangladesh Bank hoopt Bangladesh te kunnen promoten als een duurzaam land. Zo wil de bank inspelen op de groeiende vraag naar duurzaam geproduceerde goederen in de westerse wereld.

De leningen van het Green Transformation Fund, zoals het fonds heet, zijn goed voor in totaal $ 200 mln. Fabrikanten kunnen voor de lening in aanmerking komen als ze investeren in bijvoorbeeld waterbehoud- en management, afvalmanagement, grondstoffen-efficiëntie en recycling. Daarnaast is er geld beschikbaar voor investeringen in hernieuwbare energie en energie-efficiëntie.

Overgang naar duurzame productie

Volgens Bangladesh Bank is het fonds een volgende stap naar een duurzamere textiel- en leerproductie in Bangladesh. “Dit zijn nog kleine stappen. We moeten veel meer doen om de overgang naar een milieuvriendelijke en duurzame productiemethoden in ons land te bereiken.”

Het is dan ook de bedoeling dat het fonds, dat in eerste instantie uitsluitend is bestemd voor fabrikanten in de textiel- en ledersector, op een later moment ook beschikbaar wordt voor andere sectoren.

Bron: The Daily Star | Foto: b k, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)