26-01-2016 12:29 | Door: Chris Thijssen

Het Haarlemse poppodium Patronaat heeft in samenwerking met Dopper plastic wegwerpflesjes in de ban gedaan. Het podium deelt zowel voor als achter de schermen gratis kraanwater uit.

Jaarlijks belandden er bij Patronaat zo’n 15.000 plastic wegwerpflesjes voor artiesten en crewleden in de prullenbak. Het Haagse poppodium deelde zijn frustratie hierover met Dopper, producent van herbruikbare waterflessen.

Om de hoeveelheid afval van wegwerpflesjes te verminderen besloot Patronaat vanaf 1 november 2015 geen mineraalwater meer te verkopen, en in plaats daarvan gratis kraanwater uit te delen. In samenwerking met Dopper verving het poppodium alle wegwerpflesjes door herbruikbare bekers. Bezoekers mogen daarnaast hun lege Dopper mee naar binnen nemen om te vullen met kraanwater.

Zilveren Green Key

Ook de artiesten die in Patronaat optreden, geeft het poppodium geen wegwerpflesjes meer. Zowel in de kleedkamers als op het podium krijgen ze voortaan kraanwater.

De samenwerking tussen Patronaat en Dopper is beloond met een Zilveren Green Key. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Het certificaat kent de niveaus brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een bedrijf invoert, hoe hoger het niveau van het certificaat.

Bron: Dopper | Foto: Dopper (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)