02-02-2016 07:25 | Door: Chris Thijssen

Een Belgisch tomatenbedrijf gaat met een cherrytomatenautomaat voedselverspilling in de supermarkt tegen. De automaat zou de tomaten hygiënischer bewaren.

Dat schrijft de Gazet van Antwerpen. Het bedrijf Stoffels Tomaten uit het Belgische Rijkevorsel heeft een automaat ontwikkeld waarmee klanten in de supermarkt zelf cherrytomaatjes kunnen doseren. Door aan een hendel te trekken, kunnen ze een bijbehorende zak vullen met de gewenste hoeveelheid cherrytomaatjes.

De automaat, die lijkt op een kauwgumballenautomaat, staat inmiddels in diverse Belgische en Nederlandse supermarkten. De automaat bewaart de tomaten op een hygiënische manier, stelt Petra Veldeman van Stoffels Tomaten.

Minder verspilling en verpakkingen

“Kerstomaten vallen soms op de grond of klanten nemen ze vast met hun handen in plaats van een schepje te gebruiken”, zegt ze tegen de Gazet van Antwerpen. “In ons bedrijf hanteren we een strenge hygiëne, maar dat moet dan ook als het product in de winkel ligt.”

Daarnaast zegt Veldeman te willen meegaan met de trend tegen te veel verpakkingen en verspilling van producten: “Er kunnen dankzij onze machine geen tomaten meer op de grond vallen. De bijhorende zakjes zijn gemaakt van gerecycleerd papier.”

Bron: Stoffels Tomaten, Gazet van Antwerpen | Foto: Dwight Sipler, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)