22-02-2016 18:34 | Door: Chris Thijssen

Stichting Varkens in Nood meet voortaan elke maand hoeveel varkensvlees in de Nederlandse supermarkten het Beter Leven-keurmerk heeft.

Met de VarkensvleesMonitor, die maandag voor het eerst is verschenen, controleert Stichting Varkens in Nood of supermarkten hun beloften nakomen over de overstap naar varkensvlees met het Beter Leven-keurmerk. Volgens de stichting beloven supermarkten dat al jaren, maar komt niet iedereen zijn belofte na.

De stichting meet voortaan elke maand het percentage van varkensvlees met het Beter Leven-keurmerk in de Nederlandse supermarktschappen.

Lidl scoort het hoogst

Uit de eerste VarkensvleesMonitor blijkt volgens de stichting dat 39 procent van het varkensvlees in Nederlandse supers voorzien is van het keurmerk van de Dierenbescherming. Daarmee nam het aanbod de afgelopen maand met 4 procentpunt toe.

De eerste metingen geven daarnaast aan dat Lidl met 61 procent het best scoort. Daarna volgen met 52 procent Albert Heijn en met 42 procent Jumbo. Laatstgenoemde wist zijn Beter Leven-aanbod volgens Stichting Varkens in Nood afgelopen maand te verdubbelen, evenals Vomar. Daarmee komt deze supermarkt uit op 40 procent.

Op de laatste plaats in de lijst staat Aldi. Bij deze keten is 5 procent van het varkensvleesaanbod voorzien van het Beter Leven-keurmerk.

Bron: Stichting Varkens in Nood | Foto: Stichting Varkens in Nood (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)