25-02-2016 13:32 | Door: Chris Thijssen

Adidas heeft in 2015 43 procent van zijn katoen ingekocht als Better Cotton. Daarmee overschrijdt het sportkledingmerk zijn ambitie van 40 procent.

De Adidas Group heeft toegezegd in 2018 100 procent van de katoen in zijn gehele productieketen in te kopen als ‘duurzaam katoen’. In 2015 behaalde het concern zijn hoogste inkoop ooit van katoen dat is gecertificeerd door het Better Cotton Initiative (BCI).

Bij katoenteelt volgens de richtlijnen van het BCI worden minder water, kunstmest en pesticiden gebruikt. Daarnaast krijgen katoenboeren een hoger inkomen.

43 procent gecertificeerd katoen

In 2015 was 43 procent van het totaal ingekochte katoen van Adidas voorzien van de BCI-certificering. De hoeveelheid gecertificeerd katoen viel hiermee hoger uit dan het beoogde aandeel van 40 procent.

“Als een pionierend lid is Adidas Group vanaf het begin betrokken geweest bij het Better Cotton Initiative”, zegt Frank Henke, Vice President Social and Environmental Affairs bij Adidas Group. “Het is geweldig om te zien hoe duurzaam Better Cotton mainstream handelswaar wordt. We zullen komende jaren dan ook steeds meer duurzaam katoen gebruiken.”

Het BCI maakte onlangs bekend dat de organisatie zijn 2015-doelstelling van zevenhonderd leden heeft bereikt. In totaal hebben 46 retailers en merken zich bij het initiatief aangesloten. Doel van het BCI is tegen 2020 5 miljoen boeren aan zich te verbinden. Daarnaast streeft de organisatie naar 30 procent wereldwijde katoenproductie.

Bron: Adidas Group | Foto: Adidas Group (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)