03-03-2016 12:28 | Door: Chris Thijssen

Lidl heeft in Nederland in totaal 11.763 zonnepanelen in gebruik. Het voornemen is om dit jaar nog eens ruim 4.000 panelen te plaatsen. 

Inmiddels genereren twintig Lidl-filialen in Nederland zelf zonnestroom. Dat komt neer op de opwekking van 1.860.939 kilowattuur stroom per jaar. Volgens Lidl kunnen ze met deze hoeveelheid stroom vijfhonderd huishoudens een jaar lang van stroom voorzien.
  
Lidl streeft ernaar 20 procent energieverbetering te realiseren in 2020 ten opzichte van 2010. Zo investeert de keten in hernieuwbare energie en gebruikt Lidl voor zijn filialen 100 procent groene stroom. Om zelf meer duurzame energie op te wekken, heeft de retailer de ambitie om jaarlijks minimaal tien filialen te voorzien van zonnepanelen. 

Distributiecentra

Om de ecologische voetafdruk van de logistieke activiteiten te verkleinen, zijn ook de distributiecentra van Lidl Nederland voorzien van zonnepanelen. Zo wekken de zonnepanelen op de distributiecentra in Etten-Leur en Heerenveen samen per jaar genoeg energie op om 174 huishoudens van stroom te voorzien. 
  
Met het nieuwe distributiecentrum, dat Lidl in Waddinxveen bouwt, breidt de retailer het zonnepanelenpakket nog verder uit. Zo krijgt het dak van het nieuwe gebouw meer dan 4.000 panelen. Daarmee kan het gebouw volgens Lidl op een zonnige dag zelfvoorzienend zijn. 

Bron: Lidl | Foto: Lidl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)