04-03-2016 12:19 | Door: Chris Thijssen

Aldi start in het Verenigd Koninkrijk met de verkoop van Fairtrade-gecertificeerde katoenen T-shirts. Deze stap is onderdeel van Aldi’s bredere duurzaamheidsbeleid.

De Fairtrade-shirts, voor zowel mannen als vrouwen, liggen vanaf deze week in de Aldi-winkels in het Verenigd Koninkrijk.

De Fairtrade-standaarden bieden een raamwerk voor katoenboeren om onder meer de kwaliteit en productiviteit van hun katoenteelt te verbeteren en de milieu-impact te verminderen. Zo gebruiken Fairtrade-boeren minder water en pesticiden.

Volgens de organisatie dragen bedrijven die Fairtrade-katoenproducten verkopen bij aan een duurzamere toekomst voor katoenboeren, hun gemeenschappen en het milieu.

“Felicitaties voor Aldi dat bijdraagt aan een mooiere toekomst voor Fairtrade-katoenboeren”, zegt Euan Venters, Commercial Director of the Fairtrade Foundation.

“Velen van ons vinden het belangrijk hoe we eruit zien – en kleding kopen met Fairtrade-katoen betekent dat we de mode-industrie helpen, terwijl we tegelijkertijd boeren met lage inkomens over de hele wereld ondersteunen.”

In 2015 beloofde Aldi al tegen 2020 alle schadelijke chemicaliën uit de productieketen van schoenen en textiel te weren. Daarnaast zegde de retailer toe dat eind 2016 80 procent van zijn leveranciers hun afvalwaterdata openbaar maken.

Bron: Fairtrade Foundation | Foto: Aldi (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)