15-03-2016 07:41 | Door: Chris Thijssen

De nieuwe Zara-winkel in de buurt Soho in New York moet 30 procent minder energie en 50 procent minder water gebruiken in vergelijking met conventionele kledingwinkels van de retailer.

De winkel, gevestigd in een pand uit 1878, zet volgens Zara de standaard op het gebied van duurzaamheid. Zo moeten energie-efficiëntiemaatregelen en recyclinginitiatieven bijdragen aan een verlaging van de ecologische voetafdruk van de winkel.

Doel is het energie- en watergebruik in de winkel van bijna 4.400 vierkante meter met respectievelijk 30 en 50 procent te verminderen ten opzichte van conventionele Zara-winkels.

Leed-certificaat

Zara hoopt met de nieuwe winkel in aanmerking te komen voor een Leadership in Energy and Environmental Design (Leed)-certificaat. Deze certificering wordt door de U.S. Green Building Council (USGBC) verstrekt aan duurzame gebouwen.

Inditex Group, het Spaanse moederbedrijf van onder meer Zara, Bershka en Massimo Dutti, streeft ernaar in 2020 al zijn winkels te transformeren tot zogenoemde ‘eco-efficiënte’ winkels. De nieuwe locatie in Soho fungeert volgens het bedrijf als wereldwijd voorbeeld voor deze winkels.

Bron: Inditex Group | Foto: Inditex Group (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)