18-03-2016 18:11 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Uit onderzoek van bracheorganisatie Vlehan blijkt dat meer consumenten kiezen voor energiezuinige koelkasten en wasmachines. 98 procent van alle vorig jaar verkochte koelkasten heeft het energielabel A+ of hoger. 

Volgens Vlehan is de omzet van elektrische huishoudelijke apparaten in 2016 met 6 procent gegroeid. Vooral energiezuinige witgoedapparaten zitten in de lift, stelt de brancheorganisatie. 

Van alle vorig jaar verkochte koelkasten heeft 98 procent het energielabel A+ of hoger. Driekwart van de verkochte wasmachines is voorzien van het meest zuinige energielabel A+++.

'Oude energievreters verdwijnen'

Jeroen de Roos, directeur van Vlehan, noemt de groei in de huizenmarkt als oorzaak voor de toenemende verkoop van keukenapparatuur, wasmachines en droogautomaten. "De consument let bij zijn aankoop steeds meer op het energieverbruik van de apparaten", zegt hij.

"Dat is niet alleen goed voor de branche, ook veel oude energievreters verdwijnen op deze manier uit de huishoudens", vervolgt De Roos. "Goed voor het milieu en het verlaagt de energierekening van de consument."

Bron: Vlehan | Foto: Expert (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)