24-03-2016 12:11 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Denimproducent Levi Strauss & Co heeft de waterbesparende technieken van het bedrijf vrijgegeven voor andere fabrikanten. Hiermee wil de leverancier andere ondernemingen stimuleren om minder water te gebruiken in het productieproces.

In 2011 introduceerde de producent waterbesparende WaterLess-technieken. Door deze technieken toe te passen bespaart het bedrijf in de afwerkingsfase 96 procent water. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf hiermee meer dan 1 miljard liter water bespaard.

In het teken van World Water Day op 22 maart heeft de denimproducent nu 21 waterbesparende technieken openbaar gemaakt voor alle kledingbedrijven.

Michael Kobori, vice president of sustainability bij Levi Strauss, gelooft dat de technieken belangrijk zijn om minder water te gebruiken in het productieproces. “We hopen dat onze collega’s meenemen wat wij hebben geleerd en dat verder gaan toepassen, zodat wij als een industrie samen kunnen werken om vijftig miljard liter water te besparen voor 2020.”

Duurzamer produceren

Om de productieketen voor 2020 verder te verduurzamen heeft Levi Strauss een aantal doelstellingen bekendgemaakt. In lijn met het delen van de WaterLess technieken, wil de kledingproducent 80 procent van alle Levi Strauss producten met deze waterbesparende technieken ontwikkelen.

Het bedrijf wil volledig produceren met duurzaam katoen. Dit doel wil het bedrijf behalen door alleen gebruik te maken van katoen dat afkomstig is van Better Cotton-gecertificeerde boeren en gerecycled katoen. 

Ook wil de producent geen gevaarlijke chemicaliën meer gebruiken in het productieproces. Levi Strauss is onderdeel van de samenwerking Zero Discharge of Hazardous Chemicals (ZDHC). Het consortium zet zich in om gevaarlijke stoffen te weren uit de productieketen. 

Tijdens de White House Water Summit op 22 maart heeft Levi Strauss aangekondigd om voor 2020 alle werknemers te trainen in het gebruik van water. Met project Wet (water education training) moeten de werknemers bewust worden van de sociale en milieu-impact van kleding.

Bron: Levi Strauss & Co | Foto: Kan Wu Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)