25-03-2016 09:04 | Door: Chris Thijssen

De Nederlandse start-up The Next Closet, die tweedehands designerkleding online te koop aanbiedt, heeft € 1 mln aan groeikapitaal opgehaald. Hiermee wil de start-up zijn groei versnellen.

Dat schrijft Nederlands MediaNieuws. Thalita van Ogtrop en Lieke Pijpers startten de online marktplaats The Next Closet drie jaar geleden. Doel was van gebruikte, maar nog draagbare designerkleding nieuw duurzaam leven in te blazen en daaraan te verdienen.

Volgens de oprichters bevestigde de snel groeiende handel via het platform de behoefte aan mooie tweedehands kleding. “Om deze groei te kunnen faciliteren en te versnellen, zijn we een investeringsronde gestart”, zegt Pijpers tegen Nederlands MediaNieuws.

Betreding Belgische markt

De investeringsronde leverde de start-up € 1 mln aan groeikapitaal op. Onder andere Maarten Beucker Andreae, voormalig CEO en medeoprichter 2dehands.be, en Wayne Parker Kent, uitgever van online magazines, investeerden in de start-up.

“Wayne Parker Kent bereikt bijna 10 miljoen Nederlanders, onder wie zo’n 6 miljoen vrouwen”, zegt Slaven Mandic, CEO van de uitgeverij tegen Nederlands MediaNieuws. “Door te investeren in The Next Closet koppelen we een relevante service aan ons publiek.”

Om verdere groei te realiseren, komt The Next Closet volgende maand met een app. Daarnaast wil de start-up binnenkort de eerste stappen zetten op de Belgische markt.

Bron: Nederlands MediaNieuws, The Next Closet