28-03-2016 10:33 | Door: Chris Thijssen

Metro Cash & Carry Germany verbouwt in zijn groothandel in Berlijn zelf groenten met behulp van een verticaal kweeksysteem. Hiervoor werkt de groothandel samen met de Berlijnse start-up InFarm.

Medewerkers van de Metro-groothandel in de Berlijnse wijk Friedrichshain verbouwen sinds kort verschillende groenten en kruiden in hun winkel. In een verticale kas groeien de gewassen in een dunne laag water, die rijk is aan voedingsstoffen. Ze worden met LED-lampen beschenen.

Deze aquaponische teelt bespaart zo’n 90 procent water ten opzichte van conventionele teeltmethoden. Bovendien zijn er geen pesticiden nodig. Na de oogst zijn de producten direct klaar voor verkoop.

CO2-reductie

Metro zegt daarnaast door de lokale teelt zijn CO2-afdruk te verminderen, omdat er minder transporten nodig zijn. “Het InStore Farming-concept toont hoe wij innovaties gebruiken om de retail en groothandel van de toekomst vorm te geven”, zegt Axel Hluchy, Managing Director van Metro Cash & Carry Germany. “We verhogen het voordeel voor onze klanten en tegelijkertijd behouden we onze hulpbronnen.”

De verticale kas is een product van de Berlijnse start-up InFarm. Sinds ruim een jaar werkt Metro Group ook samen met andere start-ups voor de ontwikkeling en toepassing van high-tech services voor retail en groothandel, gastronomie en de hotelindustrie. Doel is klanten een toegevoegde waarde bieden met innovatieve en digitale diensten.

Bron: Metro Group | Foto: Metro Group (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)