31-03-2016 10:15 | Door: Chris Thijssen

De Britse hotelonderneming Whitbread heeft 88 vestigingen van zijn Premier Inn-vestigingen in het Verenigd Koninkrijk voorzien van zonnepanelen. Hiermee bespaart de hotelketen zo’n £ 280.000 (ruim € 356.000 ) per jaar.

Dat schrijft Green Hotelier. Whitbread, moederbedrijf van onder meer hotel- en restaurantketens, verwacht dat de zonnepanelen op de hoteldaken meer dan 1,3 gigawattuur per jaar gaan genereren. Elke installatie moet bovendien kunnen voldoen aan ongeveer 10 procent van de energievraag van de vestiging waarop de panelen liggen.

Zo verwacht Whitbread jaarlijks meer dan 6.100 ton CO2 te besparen en per installatie een gemiddelde van ongeveer £ 3.100 (bijna € 4.000) te besparen op energiekosten.

“Whitbreads investering in zonnepanelen is onderdeel van onze bredere strategie om de CO2-uitstoot in 2020 met 15 procent terug te dringen”, zegt James Pitcher, corporate social responsibility director bij Whitbread. “We gaan door met de ontwikkeling van onze energiemanagementstrategie in lijn met de groei van ons bedrijf.”

Grijswatersysteem

Door 88 daken vol te leggen met zonnepanelen, kan 12 procent van de Premier Inn-hotels in het Verenigd Koninkrijk gebruik maken van zelfopgewekte zonnestroom. Whitbread zegt plannen te hebben om zijn investeringen op het gebied van hernieuwbare technologieën voort te zetten.

Dat doet het bedrijf ook in andere landen. Zo is de vestiging van Premier Inn in Abu Dhabi sinds kort een grijswatersysteem rijker, waarmee het hotel maandelijks 24 procent water bespaart. Als onderdeel van zijn 2020-doelen wil Whitbread al zijn nieuw te bouwen Premier Inn-hotels voorzien van een dergelijk systeem. 

Bron: Green Hotelier, | Foto: Chris Sampson, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)