31-03-2016 12:14 | Door: Chris Thijssen

In navolging van zijn moederbedrijf H&M gaat ook het kledingmerk Cheap Monday kleding inzamelen en recyclen.

Dat schrijft WWD. Als onderdeel van het zogeheten C/O Cheap Monday-project worden de winkels van het merk in Londen, Kopenhagen, Parijs, Beijing en Shenyang uitgerust met inzamelingscontainers. Consumenten kunnen hun ongewenste kleding, ongeacht van welk merk, inleveren.

Net als bij het inzamelingsprogramma van H&M, het moederbedrijf van Cheap Monday, ontvangen klanten in ruil voor hun oude kleding een kortingsbon voor kleding van het merk.

Gerecyclede T-shirts

Het Zweedse kledinglabel lanceert daarnaast een C/O Cheap Monday-capsulecollectie in verschillende winkels en in zijn webshop. Deze limited edition-collectie bestaat uit vijfhonderd kledingstukken die zijn gemaakt van oude kleding en gerecyclede T-shirts.

Cheap Monday voert het nieuwe recycleprogramma samen met recyclespecialist I:Collect (I:Co) uit. Behalve met H&M, werkt dit bedrijf ook samen met onder meer The North Face, Levi's en Hunkemöller.

25.000 ton kleding

De stap van Cheap Monday borduurt voort op de duurzaamheidsstrategie van moederbedrijf H&M. Zelf zamelde H&M sinds 2013 al 25.000 ton afgedankte kleding in. In april organiseert de retailer zijn eerste World Recycle Week. Tijdens deze week wil het bedrijf 1.000 ton afgedankte kledingstukken inzamelen.

Ook het label &Other Stories, een andere dochter van H&M, zamelt sinds 2015 oude kleding in.

Bron: WWD | Foto: CananZembil, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)