31-03-2016 18:07 | Door: Chris Thijssen

Supermarktketen Plus voegt klimaatneutrale Fairtrade-huismerkkoffie toe aan zijn assortiment. Hiermee wil de keten de productie van koffie blijvend garanderen.

Plus breidt zijn assortiment Fairtrade-koffie uit met acht klimaatneutrale varianten. De producten zijn verkrijgbaar als koffiebonen en cups. Het keurmerk garandeert dat de CO2-uitstoot in de gehele productieketen van deze koffie zoveel mogelijk wordt gereduceerd en gecompenseerd.

Zo wordt het verpakkingsfolie waarin de bonen worden verpakt CO2-neutraal geproduceerd. Daarnaast maken de leveranciers volgens Plus gebruikt van groene energie. De uitstoot die overblijft, wordt gecompenseerd met CO2-rechten van Ethiopische koffieboeren.

CO2-reductie van 70 procent

De koffieboeren en hun families gebruiken daarnaast schonere houtovens om mee te koken. Deze zouden het houtverbruik en de CO2-uitstoot met respectievelijk 50 en 70 procent verminderen. Daardoor vindt er volgens de supermarktketen minder ontbossing plaats.

Door de klimaatneutrale koffie toe te voegen, zegt Plus zijn verantwoordelijkheid te nemen om de productie van koffie blijvend te garanderen. Volgens de supermarktketen is alle Plus Huismerk-koffie, bestaande uit filterkoffie, bonen, pads en cups, Fairtrade-gecertificeerd. In 2015 droeg het bedrijf bijna $ 600.000 aan Fairtrade-premies af aan koffieboerenorganisaties in ontwikkelingslanden.

Bron: Plus | Foto: Plus (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)