19-04-2016 12:27 | Door: Chris Thijssen

Vomar Voordeelmarkt stopt per september 2016 met de verkoop van reguliere verse kip. Consumenten vinden vanaf dan alleen nog verse kipproducten met minimaal één ster van het Beter Leven-keurmerk of Pluimgarantie in de schappen.

Eind 2015 bestond het kipassortiment bij supermarktketen Vomar Voordeelmarkt voor bijna de helft uit verse kipproducten met één ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Voor kippenvlees dat van één ster is voorzien, geldt dat het van een langzaam groeiend ras afkomstig is, dat veel ruimte in de stal heeft gekregen.

Volgens de supermarktketen was de andere helft van het kipassortiment al grotendeels omgezet naar kip van een langzamer groeiend ras, dat op eigen kracht groeit. Van deze Pluimgarantie-kip is het duidelijk waar het product vandaan komt en welke route het heeft afgelegd.

Groene energie

Behalve op dierenwelzijn richt het keurmerk Pluimgarantie zich ook op andere duurzame aspecten in het productieproces. Zo gebruiken de pluimveehouders onder meer groene energie en hergebruiken ze warmte.

Vanaf september dit jaar stapt Vomar Voordeelmarkt voor alle verse kipproducten over naar kip met een van deze twee keurmerken. 

Bron: Vomar Voordeelmarkt | Foto: Heilo Online, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)