28-04-2016 12:03 | Door: Chris Thijssen

De Zweedse supermarktketen ICA werkt met het Zweedse postbedrijf PostNord en de start-up Glue aan een pilot om verse boodschappen direct in de koelkast van de consument af te leveren.

In de pilot kunnen consumenten hun boodschappen online bestellen bij ICA. Die worden vervolgens bezorgd door een koerier van PostNord. De start-up Glue ontwikkelde een Smart Lock, een slim digitaal slot dat een bewoner van afstand kan openen met behulp van zijn smartphone.

Wanneer de bezorger voor de deur van een consument staat, krijgt de klant een melding met de vraag om de deur te openen. Als de klant de deur op afstand opent, kan de boodschappenkoerier naar binnen om de bestelde boodschappen in de koelkast te plaatsen.

Vervolgens verlaat de bezorger het huis en wordt de deur afgesloten. De klant ontvangt de melding dat de producten zijn geleverd en dat de deur correct is gesloten.

Voedselverspilling

Door deze werkwijze hoeven consumenten niet thuis te zijn om hun bestelling in ontvangst te nemen. Bovendien hoeven bezorgers niet opnieuw te komen als ze voor een dichte deur staan. Zo kunnen ze op brandstof besparen en verminderen ze de CO2-uitstoot.

Daarnaast worden verse voedingsmiddelen direct na bezorging gekoeld, wat de levensduur van de producten verlengt. Daardoor is er minder kans op verspilling.

Toekomst online boodschappen

“Via deze pilot willen we de toekomst van online boodschappen doen onderzoeken en de ontwikkeling vooruit stuwen”, zegt Anders Svensson, CEO van ICA. “Een service zoals deze kan het dagelijks leven van onze klanten een stuk gemakkelijker maken.”

De partijen startten de pilot is deze week in samenwerking met zo'n veertig huishoudens in Stockholm.

Bekijk hieronder hoe koeriers de boodschappen bezorgen:

Bron: Glue | Foto: Glue